Om Maria

Sångerska, sång- & musikpedagog

Min musikaliska bakgrund i korthet:

Adolf Fredriks musikklasser (1983-89)

Birka folkhögskola, musiklinjen. Huvudämne: violin (1993-95)

Kungliga Musikhögskolan, Stockholm. Musiklärarlinjen (GG) samt sångpedagogik ”mix” (klassiskt och ”afro”), (1999-2004)

Sång- och pianopedagog vid olika musik- och kulturskolor i främst Stockholmstrakten, men även på landsbygden. 2004-2007, 2012-nu

Fortbildning hos andra sångpedagoger

Egenföretagare som solist, sång- och pianopedagog

Kontakta mig gärna för mer info!

Min berättelse

Hur jag började

Jag älskar sång och musik! Uppvuxen i en musikerfamilj har jag alltid sjungit, både hemma och i skolan. Efter gymnasiet gick vidare till musiklinjen på Birka folkhögskola med violinen som huvudämne och lite senare (via språkstudier på universitet) till Musikhögskolan i Stockholm där jag läste på lärarprogrammet. Någonstans där på vägen bytte jag dock mitt huvudämne till sången, som ligger mer natulirgt nära mig som person.

Många år senare, efter diverse anställningar på bl a olika musik-/kulturskolor och en längre utlandsvistelse, landade jag i Vallentuna utanför Stockholm. Här föddes så småningom idéen till en egen verksamhet som sång- och pianopedagog samt sångerska. Och ja, det är fantastiskt att få jobba med sin passion och att få inspirera andra till att upptäcka musiken och sin egen röst. Få dem att upptäcka att rösten är föränderlig och går att utveckla!

Jag började även att sjunga tillsammans med en jazzgitarrist för att utvecklas själv som sångerska. Numera har jag även en akustisk popduo med vilken jag även spelar fiol. 

"Maria gör att sånglektionen blir så full av sångglädje! Hon är otroligt pedagogisk, kunnig och tålmodig."

Susanne Hansson Klint

"Fick proffsig och kunnig hjälp på ett inspirerande och peppande sätt, tusen tack!"

Malin K

"Tack för att du gjorde ceremonin speciell! Vi är jätteglada att vi hittade dig och tycker båda att du sjöng Täällä Pohjantähden Alla väldigt vackert!!"

Anhörig vid begravning

Vad jag gör

Inspirerar, coachar & sjunger

Som sångpedagog älskar jag att få vara med på din röstresa! Att ge dig rätt verktyg för att du ska kunna bli vän med din röst, som ju är en personlig del av dig. Sången och musiken är mitt liv och med den vill jag inspirera dig.

Alltså ger jag i första hand sånglektioner på hemmaplan eller i hyrd närliggande lokal. Jag ger även pianolektioner samt lär ut musiklära.

Tillsammans med andra musiker (oftast gitarrister) sjunger jag också själv och sätter ihop program efter önskemål. Lättsmält jazz till mingelfesten eller underhållande covers i en blandad repertoar av pop-/rock-singersongwriter-låtar. Jag uppträder även som solist på bröllop, dop och begravning allt efter önskemål. Detta i samarbete med befintlig kantor/extern musiker eller till eget pianokomp.

Vill Du boka en tid?